Japan railpass - Introduction

De trein is dé manier om door Japan te reizen. Niet alleen rijden de treinen stipt op tijd, ze zijn bovendien ergcomfortabel. Een Japan Rail Pass (afgekort JRP) biedt een uitgelezen mogelijkheid om op een voordelige wijze per trein door Japan te reizen.

Japan railpass

join-in tour

7,14 of 21 dagen onbeperkt met de trein door Japan reizen

De trein is dé manier om door Japan te reizen. Niet alleen rijden de treinen stipt op tijd, ze zijn bovendien ergcomfortabel. Een Japan Rail Pass (afgekort JRP) biedt een uitgelezen mogelijkheid om op een voordelige wijze per trein door Japan te reizen.

from 0,-
days

Japan railpass
 
Request an Offer

Thank you for your interest! You can request a personalized offer right now, or continue to add more items of interest to your wish list.

I'm interested

Enter your email adress and we will send you more information about this.

Tabs

7,14 of 21 dagen onbeperkt met de trein door Japan reizen

De trein is dé manier om door Japan te reizen. Niet alleen rijden de treinen stipt op tijd, ze zijn bovendien ergcomfortabel. Een Japan Rail Pass (afgekort JRP) biedt een uitgelezen mogelijkheid om op een voordelige wijze per trein door Japan te reizen. U kunt de pas echter alleen van tevoren buiten Japan aanschaffen en niet in het land zelf. Bij boeking ontvangt u dan een voucher dat u meteen na aankomst in Japan dient te activeren bij een kantoor van Japan Railways (JR). Het voucher is maximaal 3 maanden geldig, wat betekent dat u binnen 3 maanden na afgifte het voucher moet omwisselen in een originele pas. Mocht u de railpas via Dimsum Reizen boeken, dan houden wij hier uiteraard rekening mee.
 

U kunt kiezen voor een raipas van 7, 14 of 21 aaneengesloten dagen. Op basis van uw reisschema zal Dimsum adviseren welke pas het meest geschikt is voor uw reis. Een railpas kán voordeliger zijn dan losse treintickets, bijvoorbeeld als u de pas ook gaat gebruiken voor dagexcursies vanuit Tokyo of Kyoto, of als u zelf uw transfer vanaf de luchthaven naar uw hotel in Tokyo per trein wilt afleggen. De railpas is echter niet voor alle programma's goedkoper, wat vooral komt doordat de pas aaneengesloten dagen geldig is. Als u lang in 1 plaats verblijft waar geen uitstapjes per trein mogelijk zijn, gebruikt u die dagen de pas dus al niet.

 

Let op: de Japan Rail Pass is niet voor alle reizen voordelig, soms is het goedkoper om losse treintickets te boeken. In de offerte krijgt u van Dimsum voorgerekend wat het voordeligst is voor uw reisarrangement.


Op welke trajecten kunt u de Japan Rail Pas gebruiken?

- alle JR-treinen:

De railpass is te gebruiken op alle Japan Rail (JR)-lijnen in Japan, waaronder lokale treinen en de shinkansen (snelle kogeltreinen, waaronder de “Hikari” en “Kodama”). De railpas is echter niet geldig op geprivatiseerde lijnen van bijvoorbeeld maatschappij Kintsetsu, en ook niet op de allersnelste “Nozomi”-shinkansen (zelfs niet met bijbetaling!). In praktijk kunt
u vaak op lange trajecten met een shinkansen reizen en dient u daarna bijvoorbeeld over te stappen op een lokale trein naar een kleinere bestemming, allemaal mogelijk op uw railpass. Kaartjes voor de "Nozomi"- shinkansen kan Dimsum Reizen uiteraard wel via de lokale agent voor u boeken.

Chuo lijn en Yamanote cirkellijn in Tokyo

In Tokyo is de railpas geldig op de handige bovengrondse cirkellijn Yamanote, die o.a. stopt op grote stations als Tokyo station, Shinjuku en Shibuya en Ueno. Hieraan liggen veel bezienswaardigheden.

- JR-bussen:
Bij de volgende JR busbedrijven is de Japan Railpas ook geldig: JR Hokkaido Bus, JR Bus Tohoku, JR Bus Kanto, JR Tokai Bus, West Japan JR Bus, Chugoku JR Bus, JR Shikoku Bus, JR Kyushu Bus. Daarnaast ook op sommige JR highway busservices, o.a. voor de trajecten Sapporo - Otaru, Morioka - Hirosaki, Tokyo - Nagoya, Tokyo - Kyoto, Tokyo - Osaka, Tokyo -Tsukuba Center, Nagoya - Kyoto, Nagoya - Osaka, Osaka - Tsuyama, Osaka - Kasai Flower Center.

- JR-ferry’s:

De railpas is ook geldig op de JR-ferry tussen Hiroshima en Miyajima eiland.

- Slaaptreinen:

Op slaaptreinen kunt u weliswaar de railpas gebruiken, maar de slaaprijtuigtoeslag moet wel apart betaald worden. Deze toeslag beslaat soms wel 70% van het tarief, daarom is het niet erg aantrekkelijk slaaptreinen op railpass basis te
gebruiken.


Prijzen Japan Railpass

De prijs van de railpas is afhankelijk van de koers. U krijgt in uw offerte de prijs van de railpas voorgerekend. Deze prijs blijft een week geldig (mits binnen drie maanden voor vertrek). Als u in die week boekt, krijgt u de railpas in principe voor de dan afgegeven prijs.

Reis boeken?

Wilt u deze reis boeken of eerst een vrijblijvende optie nemen? Vul dan uw gegevens in.
Book your trip

Request an Offer

Are you interested in this trip? Request an personalized offer. You will receive an offer with the exact price per person and the exact number of travel days.
Request an Offer